2/6/09

Resum La Bomba

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: La Bomba

Autor de llibre: Jordi Serra i Fabra

Editorial: Baula

Nombre de pàgines: 141

Signatura de localització: JN=1SIE

Registre: 17773

Nom de l’alumne que fa la ressenya:Àlex Bosch Palou

Data de realització: 28-V-2009

Valoració del llibre:

És un llibre que no et deixa indiferent. Un clar exemple d'història que t'intriga i que no pots deixar de llegir-la fins que no arribis al final.

Et fa reflexionar sobre la innocència de nens, davant de coses tant terribles com un bomba.

 

 

 

 

 

Tema: Aventura Infantil

Breu resum de l’argument: (3 línies)

En un poble al mig del desert, hi ha unes runes, on antigament va haver-hi una guerra molt cruenta, on van caure moltes bombes, motes vides. Una bomba de les milers que es van tirar no va explotar, i uns nens al cap d'uns anys l'exploren pensant que es un tresor, i que els pot portar una immensa felicitat.

Argument ampliat:

En Hamid, la Ying Tao, i en Juan Pablo, van jugant pel desert, i troben unes runes. Van corrent cap a elles, rodolant per sobre les dunes. De cop i volta, les runes s'enfonsen creant una gran capa de pols, que cau sobre d'ells. Quan s'expolsen per veure que a pasat, troben al terra, un objecte de ferro, dur, negre, i fred. El tres nen queden parats davant el descobriment que han fet. Cadaun pensa que podria ser,un tresor, una resta arqueològica, una nau extraterrestre...Després de l'ensurt, investiguen havera que podia ser aquell insólit objecte, però els trens nens segueixen capficats amb les seves imaginacions, mai havien vist una cosa semblant.

Durant els següents dies, esperaven en tot moment, l'hora de esbarjo, de que els seus pares els diguesin que ja havien fet la feina del camp. Quan arribava aquest moment els tres nois es reunien i anaven correts cap el seu tresor, els seu descobriment. Es quedaven molt de temps observant l'objecte misteriós, pensant en el seu passat, com va poder arribar fins on es troba ara, davant dels tres nens. Volien obrir aquella cosa negra i freda. Li tiraven pedres groses, li donaven cops molt forts, però no servia de res. Picant i picant, van poder obrir una escletxa, però ells no se'n van donar conte i van tornar cap a casa, ja que era hora de sopar.

Una formiga que passejava per allà es va trobar l'artefacte, i va entrar per l'escletxa. Quan els nens s'anavan a separar per anar cadascú a casa seva, van sentir una forta explosió que els va tirar a terra. En un segon tot el poble s'havia reunit allà. Els tres joves van tornar cap al lloc on havien trobar l'objecte misteriós, però no hi havia res, només un gran cràter.

Personatges que hi apareixen i com són:

Hamid: Es un noi que viu al mig del desert, en un poble abandonat. Creu que la bomba es una nau extreterrestre.

Ying Tao: Es una noia que li agrada molt escriure històries. Pensa que la bomba es una resta arqueològica.

Juan Pablo: Es un noi que li agrada escoltar les històries dels titellaires. Pensa que la bomba porta un tresor molt baluos dins seu.

El que més t’ha agradat:

 

 

El que menys t’ha agradat:

La veritat es que no m'ha desagradat res. Es una història que se't passa molt ràpida, però intensa.

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat

Es un llibre llarg, però que se't fa curt. És un llibre amb bastantes pàgines, però que estan molt ben estructurades, perquè no se't fagi pesat.

Qui es l’autor? Cerca la página oficial:

Jordi Sierra i Fabra.

http://www.sierraifabra.com/

Altres llibres de l’autor:

El Cazador, ...en un lugar llamado Tierra, Sencillamente amor, El jóven Lennon.

 

La innocència dels tres nens davant la bomba, que en un moment o altre pot explotar a les seves mans.