16/6/09

Biblioteca_de_Valldemia

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: Elieta

Autor de llibre: Xavier Bertran

Editorial: Baula

Nombre de pàgines: 109

Signatura de localització: JN=1

Registre: 17737

Nom de l’alumne que fa la ressenya: Carles Gil Aliberas

Data de realització: 24-5-09

Valoració del llibre: Es un llibre fàcil de llegir. L’argument està força bé, però el final deixa molt de desitjar. Trobo que es un llibre del que podrien haver tret molt més suc.

 

 

 

 

 

Tema: Les fantasies d’una noia paralítica.

Breu resum de l’argument: (3 línies)Una nena paralítica observa per la finestra tot allò que passa al veïnat fins que un dia, un noi veí arriba, al mateix moment que sobra per a la nena un nou món per imaginar i disfrutar.

 

 

Argument ampliat:La Elieta una nena paralítica es passa els dies mirant per la finestra i junt amb la seva mare, inventen històries del veïnat... Un dia un nou inquilí arriba al pis de dalt. Elieta comença a investigar i imaginar com pot ser aquest nou veí. Es un home estrany però des del primer moment Elieta si sent atreta. Els dos es faran amics i compartiran experiències no del tot corrents.

 

Personatges que hi apareixen i com són: Elieta: imaginaria, feliç i esperançada. Mare: cuidadora, rutinària, protectora. Veí: Infantil,

 

El que més t’ha agradat: Les imaginacions de la nena

 

El que menys t’ha agradat: La lentitud del llibre i el final poc treballat

 

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat: M’agrada’t perquè no es fa passat, es fàcil de llegir. No m’agrada’t el final i la poca informació real sobre el veí.

 

Qui es l’autor? Cerca la página oficial:

Altres llibres de l’autor: El ball dels 500 anys, El crim del colós rialler, Sexes, Amb la ploma al cos...