16/6/09

Biblioteca_de_Valldemia

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: Quadern australià.

Autor de llibre: David Nel·lo.

Editorial: Gran angular.

Nombre de pàgines: 122.

Signatura de localització: JN=1 NEL.

Registre: 17427

Nom de l’alumne que fa la ressenya: Irina Requena.

Data de realització: 3 de Juny del 2009

Valoració del llibre:

És un llibre molt interessant. A mesura que vas avançant tens més ganes de seguir llegir per veure el que passarà més tard. L’ història de la família Fuentes es una història que s’enganxa i aixà fa que el llibre se’t faci més curt.

 

 

Tema: Canvis durant la vida.

Breu resum de l’argument: (3 línies)

La marina es una noia, filla d’un pastor. A causa del treball del seu pare s’ha de canviar habitualment de país. Finalment acaba a Austràlia on allà li costa molt adaptar-se, però finalment s’hi adapta.

 

Argument ampliat:

La marina es una noia que el seu pare es un pastor protestant. La marina primer vivia a Lleida, però a causa del treball del seu pare a d’anar a viure a Austràlia. Abans d’anar a Austràlia van de vacances a Salobreña , que es el poble de la família de la seva mare. A la marina i al seu germà l’ Antonio els hi costa molt adaptar-se, tenen un nivell molt baix d’ anglès i no es poden comunicar gaire amb la gent australiana. El primer dia d’escola no els hi agrada, perquè no s’entenen. La professora de socials li fa fer un treball sobre Espanya, la marina  li agrada molt la idea, i el fa amb moltes ganes. El dia de la presentació està molt nerviosa, quan arriba l’hora de la presentació tothom se’n riu d’ ella, i des de aquell dia tothom quan la veu se’n riu d ’ella. Un dia la seva mare la truca i diu que te uns bitllets per anar a Salobreña a visitar la família, a la marina li agrada molt el viatge però sempre té el dubte de quina es la seva nacionalitat verdadera. Quan torna del viatge explica al seu pare i al seu germà tot lo que ha viscut, i des de aquell dia comença a escriure un diari de tota la seva vida.

 

Personatges que hi apareixen i com són:

La marina: És la protagonista de l’ història. És una noia molt tímida i sovint es posa vermella, també és molt reservada però també és molt valenta i té unes idees fixes.

L’ Antonio: És el seu germà, la marina i ell s’ho expliquen tot i s’ajuden mútuament. L’ Antonio es un noi molt divertit.

La senyoreta Hillman: És la professora de socials de la marina. És una senyora que es preocupa molt pels altres.

En peter: És un noi que té un any més que la marina. És molt simpàtic però segons la marina no és gaire guapo. La Jenny està enamorada d’ ell i en peter de la Marina.

La jenny: És de les mes popular de l’escola, lo que fa ella ho fan els altres. Al principi s’havia mostrat molt amiga de la marina però després del fracàs de la marina de cop i volta no li parla.

 

El que més t’ha agradat:

Quan la marina explica les seves experiencies al poble dels seus avis, salobreña, i quan explica las seves anecdotes amb els amics de l’escola i de l’escola.

 

El que menys t’ha agradat:

Quan parla de la feina del seu treball, de les coses que fa el seu pare, de les creences...

 

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat

M’ha agradat. És força interessant i no és gens pesat de llegir.

 

Qui es l’autor? Cerca la página oficial:

L’autor és David Nel·lo.

http://ca.wikipedia.org/wiki/David_Nel%C2%B7lo_i_Colom

 

Altres llibres de l’autor: