9/6/09

Biblioteca de Valldemia

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: Un poble contra els Hamid

Autor de llibre: Oriol Vergés

Editorial: Altamar

Nombre de pàgines: 126 pàgines

Signatura de localització: JN VER

Registre: 20457

Nom de l’alumne que fa la ressenya: Nil Marín López-Pastor

Data de realització: 3-6-2009

Valoració del llibre: El llibre m’ha agradat força perque es reflexa amb la realitat d’avui en dia amb els immigrants que vènen al nostre país.

 

 

 

 

 

Tema: Novel·la realista

Breu resum de l’argument: (3 línies)

Tot passa en un poble anomenat Campells. Es produeix un incendi dins un hivernacle i a cusen a en Hamid , perque el tenen com a una persona que li agrada buscar merder. A partir d’aquí es desenvolupa tota la història.

 

Argument ampliat: Va haver-hi un incendi al poble , primer van acusar a l’Alí Hamid , un jove immigrant procedent del Marroc. En aquell incendi , havia mort una persona. Esteve , l’amic i el seu germà Abú estàn convençuts que ell no ha estat el de l’incendi de l’hivernacle. Detenen l`Hamid i el sargent els hi diu que haurà d’estar un mes a espera de judici.

Neus , també una amiga , juntament amb l’Esteve van buscar-li una feina a l’Abú. Va arribar l’hora del judici i a falta de proves diesen a l’Hamid lliure i l’únic que hi surt perdent és l’home de l’hivernacle que va tenir que pagar una indemnització a la dona del mort a l’hivernacle.

 

Personatges que hi apareixen i com són:

Esteve: primer sospita d’en Hamid però después li agafa carinyo.

Abú: germà d’en Hamid.

Neus: també immigrant però del mateix país.

Emili:

Sonia: va aconseguir treball al poble.

 

 

El que més t’ha agradat: Quan s’ha de celebrar el judici contra l’Alí , que ell té molta por d’entrar un any a la pressó.

 

El que menys t’ha agradat: Que en primera instancia i sense pensar-ho la gent ja acusa a un noi immigrant en contes d’acusar-ne a un altre.

 

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat: M’ha agradat perque parla bastant de la realitat que hi ha avui en dia al nostre país sobre l’immigració.

 

Qui es l’autor? Cerca la página oficial: Oriol Vergés

http://www.escriptors.cat/autors/vergeso/index.php

 

Altres llibres de l’autor: La revolta dels esternuts , la noia del timbal , les supervedettes , Sinda, l’elefant amic , els pagesos revoltats , la ciutat emmurallada , els herois a la selva …