10/6/09

Biblioteca de Valldemia gerard

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: El noi de massa lluny

Autor de llibre:Xavier Hernàndez i Ventosa

Editorial: Ala Delta

Nombre de pàgines:95

Signatura de localització: JN

Registre: HER

Nom de l’alumne que fa la ressenya: Gerard Benguerel Masanet

Data de realització:04/06/2009

Valoració del llibre: Ha estat un llibre que no m`ha apassionant gaire a causa de l’argument que per a mí ha estat fluix.

 

 

 

 

 

Tema: Intriga

Breu resum de l’argument: (3 línies)

Tracta del viatge que realitza una adolescente i de les dificultats i incidents que es va trobant al llarg del recorregut i com finalment, juntament amb un amic que es troba durant aquest viatge s’aclara tot  de la millor manera possible.I com d’aquesta experiència ella madura i descobreix una altre forma de viure.

 

Argument ampliat: El llibre tracta de l’experiència viscuda d’una adolescent barcelonina que ha de viatjar a l’Àfrica(Lagos), per passar unes vacances amb el seu pare.Ella és la persona a la qual  un laboratori la escolleix  per fer espionatje industrial.A patrir d’aquí succeïxen una sèrie de fets i circumstàncies que ella , juntament amb el seu amic Halil haurán de superar per arribar a trobar els qui volen cometre aquest espionatje.Al final del llibre és interessant observar com aquesta experiència dura fa madurar enormement a la protagonista i adonar-se´n que té molta sort de viure en el món on ella viu i  li a tocat conèixer.

 

Personatges que hi apareixen i com són: Júlia, protagonista del llibre ; Halil, un dels personatges també importants ; Sr.Heinrich i  Robert Rigau, són els que fan l´espionatje ; Sr.Muller , és el Polícia que detén a Sr.Heinrich i que pertany a la brigada Internacional de Investigació ;  Marc Martí i Irene Mas que són els pares de la Júlia.

 

El que més t’ha agradat: El que més m’ha agradat és la reflexió que fa la Júlia sobre el món que ha conegut a través del Halil, un món que la ha impressionada i que la entristit a la vegada , però que sap que a partir d’ara ja no veure las coses de la mateixa manera de quan no coneixia el sofriment jove, la misèria o l’orfanesa.I descobreix també que hi ha molta gent que no podrá aconseguir ni arribar mai on ella ja ha arribat.

 

El que menys t’ha agradat: Doncs que la història se centra en un tema molt reduit.

 

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat: Ha sigut un llibre d’intriga que no ha estat malament.

 

Qui es l’autor? Cerca la página oficial: L’Autor es el Xavier Hernàndez Ventosa.És escriptor i Premi Columna 1999 i professor de Llengua i Literatura de l’IES.

 

Altres llibres de l’autor: Els focs dels Deus , El joc de la guineu , Si la Paulina s’enfada, el riure se li escapa.