18/6/09

BertaBurrelPegaifuig

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: Pega i fuig

Autor de llibre: Joan Phipson

Editorial: Pirene

Nombre de pàgines: 121

Signatura de localització: JN.ARA=1 6

Registre: 10941

Nom de l’alumne que fa la ressenya: Berta Burrel

Data de realització: 2-06-2009

Valoració del llibre:

El llibre no està malament. A causa d’un accident, dos persones completament diferents, es tenen d’ajudar per sobreviure, i gràcies a les complicacions el personatge principal canvia de forma de ser i evoluciona com a persona.

 

 

 

 

 

Tema: Aventures

Breu resum de l’argument: (3 línies)

A causa d’un accident, en Gordon i en Roland, es queden atrapats al bosc i necessiten l’ajuda mútua per poder sobreviure els problemes. Roland madura i es torna més bona persona.

Argument ampliat:

En Roland treballava a un lloc on venien cotxes, i el van provocar perquè robés un Ferrari, i se’l va endur. No el sabia conduir i es va emportar un cotxet i un nen petit per davant, no es va aturar i va seguir corrent perquè el perseguia un cotxe de policia. Es va posar per un camí de terra on no hi havien cotxes. El cotxe de policia el seguia. En Roland va tenir un accident per allà el bosc i es va fer talls a l’esquena am el vidre del cotxe. En Gordon va aparcar el cotxe i va decidir anar a peu a buscar-lo. En Roland mentrestant intentava escapar-se den Gordon. En Gordon el va trobar, i li va dir que l’acompanyés. Tornant en Gordon es va caure, i li va quedar la cama enganxada, se l’havia trencat. En Roland va aprofitar i es va escapar d’ell. Però no va ser capaç de deixar-lo allà i el va anar a buscar. En Gordon estava inconscient, i en Roland li va intentar curar mínimament la cama, i li va posar la seva samarreta per oprimir la ferida. Quan en Gordon va recuperar el sentit li va donar les claus del cotxe de policia perquè avises per la radio els seus companys de feina, però mentre anava cap al cotxe, Roland va tenir la idea de agafar-lo i escapar-se, i deixar en Gordon allà. Però quan va arribar al cotxe s’ho va repensar i va demanar ajuda. Després va tornar amb en Gordon, i el va tapar amb una manta, i es va estirar al seu costat. Van estar parlant fins que van arribar tres policies més i un metge.

Van portar en Gordon al hospital, i en Roland a comissaria on estava el seu pare enfadat. Hubert volia treure’l del merder però en Roland no volia, ell volia pagar les conseqüències del que havia fet. En Roland va anar a veure en Gordon a l’hospital per assegurar-se’n de que estava bé. També va anar a demanar perdó a la dona que anava amb al cotxet i va atropellar. Va arribar el dia del judici, on el jutge tenia dos cartes, una d’en Gordon on explicava el que havia passat i deia que en Roland l’havia ajudat molt i una altre del seu pare que deia que de petit havia tingut una malaltia i de vegades feia coses irresponsables. Gordon va dir que lo de la enfermetat era mentida i que acceptaria el càstig que li toqués per haver causat tot allò.

El van enviar dos anys a un internat.

Personatges que hi apareixen i com són:

Roland: és el fill den Hubert, ric i mimat que el seu pare sempre el treu dels problemes, fins que evoluciona com a persona.

Gordon: policia que el persegueix, bon home. Casat i amb dos fills.

Hubert Fleming: el pare den Roland, només li importa el que pensin els demés d’ell i la seva família.

Senyora Fleming: és la mare den Roland, sempre està ocupada amb reunions de treball.

Senyora Bates: criada dels Fleming

 

El que més t’ha agradat:

Com en Roland canvia de personalitat des del principi del llibre fins al final.

El que menys t’ha agradat:

Que és una mica lent.

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat

M’ha agradat perquè evoluciona el protagonista, i canvia de forma de ser. I t’ensenya com s’adapten els personatges a les situacions complicades del llibre, i com s’ho fan per sobreviure.

Qui es l’autor? Cerca la página oficial:

Joan Phipson

No té gina oficial.

Altres llibres de l’autor:

Els gats, Dinko, Bianca, Birkin …