18/6/09

Un_cadaver_per_sopar-_Olga_Xirinacs

Biblioteca de Valldemia

-Títol del llibre: Un cadàver per sopar

-Autor de llibre: Olga Xirinacs

-Editorial: Columna jove

-Nombre de pàgines: 125

-Signatura de localització: JN=1 XIR

-Registre: 17438

-Nom de l’alumne que fa la ressenya: Marc Claveria

-Data de realització: 02/06/09

-Valoració del llibre:

Entretingut per als fanàtics dels assassinats. Pels no tant fanàtics, agradable de llegir sempre i quan no estiguin preparats pels assassinats més rebuscats

 

 

 

 

 

-Tema: Novel·la d’assassinats

-Breu resum de l’argument: (3 línies)

Iris Font, una estudiant de periodisme, està fent un llibre que tracta d’assassins que es mengen la víctima. Iris investiga molt, però no sap que té un assassí a prop seu.

-Argument ampliat:

Iris Fonts estudia periodisme. Llorenç Albert, famós escriptor es qui li dóna les classes. Iris està fent un llibre que tractarà d’un assassí que es menja les víctimes. Iris investiga en casos reals i decideix que el vell mariner ,Custodi Cubells, té el perfil del seu assassí per ser una persona poc sociable. Una nit arriba a casa de Custodi , Moisès, que per motius que Iris no sap es queda a la casa amb Custodi. Mentrestant Iris coneix a Israel i comença amb ell una maca amistat que acabarà sent més.

Però mentre Iris continua fent la novella, investigant pel barri amb la bicicleta, troba a la platja i als aiguamolls diverses parts del cos humà.

Finalment es descobreix que mentre l’absència de Custodi, Moisès va anar matant dones i enterrant-les al jardí cosa que Iris explica i s’acaba descobrint la veritat

 

-Personatges que hi apareixen i com són:

Protagonista: Iris Font.

Secundaris: Israel Palet, el mariner desconfiat la mare

 

-El que més t’ha agradat:

La imaginació i recerca d’informació d’Iris per realitzar el seu llibre.

-El que menys t’ha agradat:

No hi hagut res que em desagradi de mala manera

-Per què t’ha agradat o no t’ha agradat

El llibre es entretingut i el fet de llegir un llibre i que aquest parli d’un altre llibre és curiós.

             

 

 

 

 

-Qui es l’autor? Cerca la pàgina oficial: Olga Xirinacs (http://olgaxirinacs.blogspot.com)

Nascuda a Tarragona ja fa 73 anys, ha tingut una vida vinculada amb la literatura des de petita. Ha rebut els premis més importats de la literatura catalana.

 

-Altres llibres de l’autor:

Representant la poesia tenim:” Preparo el te sota palmeres roges” o “Eterna” .

Dins la novella tenim: “Zona marítima” o “Enterraments lleugers”.

Per últim en la narrativa trobem: “La núvia dormida” o “Triangle”.

Entre d’altres.

 

 

 


GuillemvendrellMomies

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: Mòmies

Autor de llibre: Olga Xirinacs

Editorial: Gran Angular

Nombre de pàgines: 111

Signatura de localització: JN=1

Registre: GAN

Nom de l’alumne que fa la ressenya:

Guillem Vendrell Tort

Data de realització: 3 de Juny del 2009

Valoració del llibre:

No és un llibre que m’hagi atret massa, la veritat, però podria ser un bon entreteniment pels amants de l’arqueologia i de la ciència ficció. La trama del llibre la trobo bastant semblant a la de Frankenstein, salvant les diferències: És més, afirmaria que és una nova versió, renovada i més amena, del clàssic de Mary Shelley, amb una història d’intriga/amors /fenòmens paranormals entravessada amb la trama principal.

Sobre 10, m’aventuraria a posar un 5, degut a les meves reticències sobre el gènere de la ciència ficció, i en precís al clàssic tema de “científic boig pretén reanimar morts”.

 

 

 

Tema:  Ciència ficció - Parapsicologia

Breu resum de l’argument: (3 línies)

Cèsar Vinyes és estudiant d’arqueologia i la mà dreta del professor Climent Basté. Aquest és un reputat científic que ha dedicat tota la seva vida a investigar la momificació, i en secret, a pretendre ressuscitar cossos morts. Tot això s’ajunta amb l’amoblament de l’oficina de Cèsar, feta amb els mobles d’un vell amic seu tancat a la presó per assassinar un altre amic mutu.

 

Argument ampliat:

Cèsar Vinyes, estudiant d’arqueologia, sempre solia quedar amb els seus amics fins que un dia un d’ells, Eduard Rovira, mogut per l’enveja de veure com el seu amor platònic, Marina Prats, sortia amb Antoni Bosc, un altre noi del grup. Eduard va matar a l’Antoni, i després va tenir que anar a la presó.

És aquí quan comença la història: La família Rovira posa en venta el mobiliari de l’oficina d’Eduard, i Cèsar el compra, no sense certes reticències.

Mentrestant, el protagonista de l’història treballa en el laboratori del professor Climent Basté, àlies Tutankamon. Aquest en un principi sembla tractar de perfeccionar el sistema de momificació, per intentar donar-lo a conèixer i, qui sap, comercialitzar-lo. Però la veritat es que el vertader somni de Tutankamon és poder tornar a la vida als cossos prèviament momificats, i és per aixó que en secret compra mòmies pel seu laboratori privat.

Un cop Cèsar ha aconseguit la confiança del professor aquest l’invita a visitar més sovint el seu laboratori, i a saber amb més detall els resultats dels experiments, 3 en total.

Mentrestant, Cèsar conviu amb el mobiliari d’Eduard, i aquest li transmet els records i sentiments de l’homicida. També s’enamorarà del gran amor d’Eduard, Marina, però amb més sort que aquest noi, ja que sortirà amb ella.

Tornant a la trama principal, durant uns dies Tutankamon sembla desaparegut de la facultat, i el rector invita a Cèsar a indagar en l’assumpte. Un cop arribar a casa del professor, Cèsar troba l’ultima adquisició de Climent, Nosferatu, degollat. I aquí no acaben les males notícies, ja que Cèsar troba al professor en posició somrient, immòbil, petrificat, amb un dietari a les mans. En ell explica com va tornar a la vida a la seva criatura, i com aquesta va reaccionar violentament, obligant al professor a executar a Nosferatu. També explica com el professor rep una dosis d’un suero embalsamador en vida, i com va perdent la mobilitat, els reflexos, fins a restar en un estat sense vida, però tampoc mort.

Finalment, i concloent l’historia dels mobles d’Eduard, el bloc de pisos on es trobava l’oficina de Cèsar cau, fet que s’interpreta com la venjança d’Eduard, que havia impregnat d’odi aquells mobles

Personatges que hi apareixen i com són:

Cèsar Vinyes: Estudiant de 4t d’arqueologia. Viu a casa dels seus pares, i justament acaba d’instal·lar la seva oficina. Li encanta tot el relacionat amb la seva feina.

Eduard Rovira: Antic amic d’Eduard, sempre anaven junts, amb la colla. Estava profundament enamorat de Marina, encara que mai havia estat correspost. L’enveja que tenia al novio d’ella, Antoni, el motiva a matar-lo.

Marina Prats: Amiga de Cèsar, solia anar amb el seu grup d’amics. El seu novio és assassinat per Eduard. Després s’enamora de Cèsar. Toca el violoncel.

Antoni Bosc: Amic dels tres anteriors, mor a causa de l’enveja que li tenia Eduard.

Climent Basté (àlies Tutankamon): Professor de l’universitat, fascinat pel mon de l’embalsamament i tot el que l’envolta. El seu somni és crear vida. És un home que es caracteritza pel seu somriure burleta.

Oncle Joanot: Empresari del sector dels mobles de segona mà. Compra mobles per després vendre’ls. És important per què es qui compra a la família d’Eduard els mobles, i després els ven a Cèsar. És un home sense escrúpols, i un bon venedor.

 

El que més t’ha agradat:

El moment en que Cèsar llegeix el dietari de Tutankamon.

El que menys t’ha agradat:

Que es precipites tant el final. Podria haver-se desarrollat més la trama.

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat

Trobo que té un ritme accelerat, i a part no m’acaba d’enganxar la trama de la vida privada de Cèsar i Marina.

Qui es l’autor? Cerca la página oficial:

Olga Xirinacs

http://www.escriptors.com/autors/xirinacso/

http://olgaxirinacs.blogspot.com/

Altres llibres de l’autor:

Interior amb difunts (Premi Josep Pla, 1982); Al meu cap una llosa (Premi Sant Jordi, 1984 i Crítica Serra d'Or de novel·la, 1986); Zona marítima (Premi Ramon Llull, 1986); Llavis que dansen (Premi Carles Riba, 1987); Marina (Premi Critica Serra d'Or de literatura infantil i juvenil, 1987); Enterraments lleugers (Premi Sant Joan, 1990); Sense malícia (Premi Ciutat de Palma, 1994); Un cadàver per sopar (Premi Ciutat de Badalona de narrativa juvenil, 2000).

 

 

 

 


BertaBurrelPegaifuig

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: Pega i fuig

Autor de llibre: Joan Phipson

Editorial: Pirene

Nombre de pàgines: 121

Signatura de localització: JN.ARA=1 6

Registre: 10941

Nom de l’alumne que fa la ressenya: Berta Burrel

Data de realització: 2-06-2009

Valoració del llibre:

El llibre no està malament. A causa d’un accident, dos persones completament diferents, es tenen d’ajudar per sobreviure, i gràcies a les complicacions el personatge principal canvia de forma de ser i evoluciona com a persona.

 

 

 

 

 

Tema: Aventures

Breu resum de l’argument: (3 línies)

A causa d’un accident, en Gordon i en Roland, es queden atrapats al bosc i necessiten l’ajuda mútua per poder sobreviure els problemes. Roland madura i es torna més bona persona.

Argument ampliat:

En Roland treballava a un lloc on venien cotxes, i el van provocar perquè robés un Ferrari, i se’l va endur. No el sabia conduir i es va emportar un cotxet i un nen petit per davant, no es va aturar i va seguir corrent perquè el perseguia un cotxe de policia. Es va posar per un camí de terra on no hi havien cotxes. El cotxe de policia el seguia. En Roland va tenir un accident per allà el bosc i es va fer talls a l’esquena am el vidre del cotxe. En Gordon va aparcar el cotxe i va decidir anar a peu a buscar-lo. En Roland mentrestant intentava escapar-se den Gordon. En Gordon el va trobar, i li va dir que l’acompanyés. Tornant en Gordon es va caure, i li va quedar la cama enganxada, se l’havia trencat. En Roland va aprofitar i es va escapar d’ell. Però no va ser capaç de deixar-lo allà i el va anar a buscar. En Gordon estava inconscient, i en Roland li va intentar curar mínimament la cama, i li va posar la seva samarreta per oprimir la ferida. Quan en Gordon va recuperar el sentit li va donar les claus del cotxe de policia perquè avises per la radio els seus companys de feina, però mentre anava cap al cotxe, Roland va tenir la idea de agafar-lo i escapar-se, i deixar en Gordon allà. Però quan va arribar al cotxe s’ho va repensar i va demanar ajuda. Després va tornar amb en Gordon, i el va tapar amb una manta, i es va estirar al seu costat. Van estar parlant fins que van arribar tres policies més i un metge.

Van portar en Gordon al hospital, i en Roland a comissaria on estava el seu pare enfadat. Hubert volia treure’l del merder però en Roland no volia, ell volia pagar les conseqüències del que havia fet. En Roland va anar a veure en Gordon a l’hospital per assegurar-se’n de que estava bé. També va anar a demanar perdó a la dona que anava amb al cotxet i va atropellar. Va arribar el dia del judici, on el jutge tenia dos cartes, una d’en Gordon on explicava el que havia passat i deia que en Roland l’havia ajudat molt i una altre del seu pare que deia que de petit havia tingut una malaltia i de vegades feia coses irresponsables. Gordon va dir que lo de la enfermetat era mentida i que acceptaria el càstig que li toqués per haver causat tot allò.

El van enviar dos anys a un internat.

Personatges que hi apareixen i com són:

Roland: és el fill den Hubert, ric i mimat que el seu pare sempre el treu dels problemes, fins que evoluciona com a persona.

Gordon: policia que el persegueix, bon home. Casat i amb dos fills.

Hubert Fleming: el pare den Roland, només li importa el que pensin els demés d’ell i la seva família.

Senyora Fleming: és la mare den Roland, sempre està ocupada amb reunions de treball.

Senyora Bates: criada dels Fleming

 

El que més t’ha agradat:

Com en Roland canvia de personalitat des del principi del llibre fins al final.

El que menys t’ha agradat:

Que és una mica lent.

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat

M’ha agradat perquè evoluciona el protagonista, i canvia de forma de ser. I t’ensenya com s’adapten els personatges a les situacions complicades del llibre, i com s’ho fan per sobreviure.

Qui es l’autor? Cerca la página oficial:

Joan Phipson

No té gina oficial.

Altres llibres de l’autor:

Els gats, Dinko, Bianca, Birkin …

 

 


Biblioteca de Valldemia

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: Memòries d’Idhun

Autor de llibre: Laura Gallego García

Editorial: Cruïlla

Nombre de pàgines:556

Signatura de localització: JN

Registre: 20858

Nom de l’alumne que fa la ressenya: Guillem Ayats

Data de realització: 24/5/09

Valoració del llibre:

 

 

 

 

 

Tema: Fantasia

Breu resum de l’argument: (3 línies)

Una història fantàstica sobre un noi i una noia son les reencarnacions de dos espècies extingides en un altre món durant el llibre tenen que sobreviure perquè un assassí de l’altre món els vol matar. Durant la història uns mags els hi salven la vida i els ajuden a sobreviure.

 

Argument ampliat:

La historia comença am la mort dels pares d’en Jack per part d’en Kirtash un shek enviat per Ashran el Nigromant des de Idhun per eliminar els mags que hi ha refugiats a la Terra. Quan en Kirtash el va a matar a ell el salven en Shail i l’Alsan, un mag i un príncep d’Idhun. Un cop l’han salvat se l’emporten a Limbhad, un món segur aïllat de la resta.

Alla coneix a la Victòria, una noia que sap fer màgia. Am el tempsen  Jack i la Victoria descobreixen que tenen habilitats especials, ja que ell pot tocar una espasa que crema com el foc i ella trova un bàcul que estaba enterrat feia molt de tems. A en Kirtash se l’hi complica la feina quan s’enamora de la Victòria. Quan la Victoria obté el bàcul, Kirtash segresta a l’Alsan el Kirtash demana a canvi el bàcul però no ho accepten no donen el canvi i en Shail decideix idear un pla per rescatar-lo. Llavors un mag que treballa amb en Kirtash fa un experiment barrejant el cos de l’Alsan amb l’esperit d’un llop. EN el combat en Kirtash envia a en Shail a Idhun i s'adona que Victoria és l’últim unicorn. Un cop a Limbhad l’Alsan li diu a la Victoria que no te el control sobre si mateix perque s’ha transformat en un home llop i que els matarà a ella i a en Jack, llavors ella l’ajuda a sortir de Limbhad. En Jack s’enfada i se’n va de Limbhad a buscar-lo.

La història continua dos anys després quan Jack e es troba amb l’Alsan que està molt canviat. Aquest li explica la seva història i li diu que ara es diu Alexander, després el porta a Madrid per a que es trobi amb Victoria.

Després van a buscar en Kirtash a Seattle que deixa inconscient a l’Alexander i a la Victòria. Es recuperen i la victòria es comença a veure en secret a en Kirtash perquè s’han enamorat. En Jack s'adona de la relació que tenen i ataca en Kirtash que es transforma en shek, mostrant que és un híbrid. Quan l’Ashran s’adona d’aixó  destrueix els sentiments humans d’en Kirtash i l’envia a segrestar a la Victòria i la porta a una torrde d’Idhun. En Kirtash desperta els seus sentiments humans i traeix al seu pare obrint la porta a Limbhad quedant enrere per cobrir la retirada. Shail els revela a Jack i Victoria que ells són el drac i l'unicorn de la profecia. En Kirtash apareix a Limbhad malferit i el curen.

Personatges que hi apareixen i com són:

-Jack: noi que es la reencarnació de l’últim drac un dels protagonistes.

-Victòria:noia que es la reencarnació de l’últim unicorn, l’altra protagonista.

-Shail: mag que va a buscar l’unicorn a la Terra.

-Kirtash: assassí shek que es enviat a la Terra a matar el drac i l’unicorn.

-Alsan: príncep humà d’Idhun valent que va a buscar l’últim drac a la Terra.

-Ashran el nigromant: l’antagonista.

El que més t’ha agradat:

Es entretingut.

El que menys t’ha agradat:

No m’agrada ni em desagrada.

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat

No m’agrada ni em desagrada.

Qui es l’autor? Cerca la pàgina oficial:

Laura Gallego García http://www.lauragallego.com/

Altres llibres de l’autor:

Cròniques de la torre, Saga Memòries d’Idhun, Finis Mundi, Ales Negres, La llegenda del Rei Errant, La Vall dels Llops, Dos espelmes per el diable, La maledicció del Mestre,..

 

 


Jordi aliberas, el noi de massa lluny, treball de catala

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: EL noi de massa lluny

Autor de llibre: Xavier Hernàndez i Ventosa

Editorial: Ala Delta

Nombre de pàgines: 95

Signatura de localització: JN

Registre: HER

Nom de l’alumne que fa la ressenya: Jordi Aliberas
Gomez

Data de realització: 10-06-09

Valoració del llibre:

No es un llibre que m’hagui agradat molt, però, es un llibre que jo personalment recomanaria a la gent a qui va diriguit.

 

 

 

Tema: Intriga

Breu resum de l’argument: (3 línies)

Tracta d’una noia que per diverses raons puja en una avió equivocat, al lloc on va a parar es troba am un noi, viuen aventures, al final de tot se’n surten. Per mala sort dels dos la noia te que marxar es tenen que despedir.

 

Argument ampliat:

Tot comença a l’aeroport quan ella, la Julia es perseguida per en Heinrich es veu obligada a agafar un vol que no era el seu, quan arriva a l’altre aeroport exclama una bomba, sobreviu, en Halil era alla i en veures motuament, s’ajuden, surten junts de l’aeroport. Van a casa en Halil que es orfe, el dia seguent van a la ciutat, vigilant de no trobar-se de nou en Heinrich, alla els dos van a la central de comunicació la Julia truca al seu pare i despres a la mare, li diuen que vaixi a l’aeroport, i que parli amb la companyia que havia vingut, ho fa, però es en aquest moment es troben en Heinrich i surten corrents, al final el perden de vista. La Julia torna a trucar al seu pare, ell diu que la vindra a buscar l’endemà. L’endemà es retroba amb el seu pare, i per detenir a n’hen Henrich li paren una trampa, ell cau en el parany, al final la Julia i en Halil es despedeixen i per fi ella pot anar a Lagos (Nigeria) que es on anava.

Personatges que hi apareixen i com són:

  • Julia: protagonista del relat, es una noia de nivell economic alt.
  • Halil: protagonista secundari que acompanya a les aventures a la Julia, es pobre, orfe.
  • Robert i Heinrich: dos personatges que proboquen tot el lio, “els dolents”.
  • Marc Martí i Irene Mas:els pares de la Julia, separats.
  • Muller: el policia que acaba detenin a Heinrich.

 

El que més t’ha agradat:

Que els dos nois viuen aventures i que els dos coneixen diferents maneres de viure.

El que menys t’ha agradat:

No m’ha destacat res en negatiu.

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat

No es dolent, te una trama bona

Qui es l’autor? Cerca la página oficial:

És escriptor i Premi Columna 1999 i professor de Llengua i Literatura de l’IES.

Altres llibres de l’autor:

El foc dels deus, El joc de la guineu, Si la Paulina s’enfada el riere se li escapara.

 

 

 


Biblioteca de Valldemia

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre: L’últim enigma

Autor de llibre: Joan Manuel Gisbert

Editorial: Baula

Nombre de pàgines: 154

Signatura de localització: JN

Registre: 17363

Nom de l’alumne que fa la ressenya: Javier López

Data de realització: 6-Juny-2009

Valoració del llibre:

 

Un 8

 

 

 

 

 

Tema:

Breu resum de l’argument: (3 línies)

L’enigma de Salomó és un enigma que revela els secrets del món, i ha sigut descobert per una germandat secreta, aquest enigma portarà greus conseqüències a tothom que li intenti resoldre’l.

Argument ampliat:

Els membres de la germandat han caigut en un greu malson per culpa d’aquest enigma per això Bartolomeu Loos ha anat a buscar al doctor Palmaert per intentar solucionar el greu problema de la germandat, mentrestant, Ismael seguéis a un viatger que creu que és un membre de la germandat.

Personatges que hi apareixen i com són:

  • Doctor Palmaert: És esquerp i adust.
  • Bartolomeu Loos: Atent i conscient
  • Ismael: Temerari i inconscient
  • Canonge Leiden: Savi i segur

El que més t’ha agradat:

El moment en què el desconegut enganya a l’Ismael fent-li creure que ha mort.

El que menys t’ha agradat:

Que al final no et revelin la resolució del enigma de Salomó.

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat

M’ha agradat perquè té molta intriga i la manté fins al final

 

Qui es l’autor? Cerca la pàgina oficial:

Es en Joan Manuel Gisbert un escriptor espanyol i de literatura juvenil.

Altres llibres de l’autor:

  • L’últim eclipsi
  • Els reis de l’horitzó
  • El fibló del diable
  • El pa de la guerra
  • Qui roba una vegada...
  • ...

 

 

 


Biblioteca de Valldemia

Biblioteca de Valldemia

Títol del llibre:Memòries d’Idhun 2:Tríada

Autor de llibre:Laura Gallego García

Editorial: Cruïlla

Nombre de pàgines:766

Signatura de localització: JN

Registre: GAL

Nom de l’alumne que fa la ressenya:Daniel Hurtado

Data de realització:29/05/09

Valoració del llibre:Molt bona,combina aventures fantàstiques amb històries paral·leles que afecten al desenvolupament de l’argument

 

 

 

 

 

Tema:Històries de fantasia

Breu resum de l’argument: (3 línies)La Victòria juntament amb en Jack i en Kirtash tornaràn a Idhun per derrotar l’Ashran el Nigromant,i en Zeshak el rei de les serps.Ho hauràn de fer junts o no sobreviuran.

 

 

Argument ampliat:En Jack,un noi humà amb esperit de drac(Yandrak),la Victòria,una noia amb esperit d’unicorn(Lunnaris) i en Kirtash,un híbrid de shek i humà, tornen a Idhun amb l’objectiu de derrotar l’Ashran el Nigromant.A Idhun veuen que els sheks,unes serps gegants amb ales,dominen el món i aniquil·len a les persones que s’hi oposen.Amb l’Alexander i en Shail,caps de la Resistència,es refugiaràn al bosc d’Awa per planejar l’atac contra l’Ashran. En Jack es separa del grup per anar a Awinor i trobar les seves arrels,en Kirtash pel seu compte anirà al nord,a Nanhai per reparar la seva estimada espasa Haiass.La Victoria haurà de triar entre en Jack,que li dona confiança,amor,i afecte o en Kirtash,que li dona seguretat,independència i sentiments contradictoris.Tots tres patiràn i hauràn de canviar la seva manera de veure la vida per sobreviure.

 

Personatges que hi apareixen i com són:

-Jack: És un noi de quinze anys,que dintre seu amaga l’esperit de l’ultim drac d’Idhun.Comença sent un noi impulsiu per els seus sentiments,però en un moment haurà de canviar.

Kirtash :També anomenat Christian per la Victòria,és un jove híbrid de shek i humà,no té preferència per cap bàndol,el seus interessos són protegir la Victòria.

Victòria:Una noia de quinze anys molt sentimental,amb el seu esperit d’unicorn s’encarrega de repartir amor als altres.El seu cor,però,haurà de triar entre en Jack i en Kirtash

-Alexander:Antic cavaller de l’Orde de Nurgon,a causa d’un conjur porta a dins seu una bèstia que sorgeix cada plenilunni.Respecta per sobre de tot l’amistar,la lleialtat i l’honor.A la conjunció astral va rescatar en Yandrak per portar-lo a la Terra.

-Shail:Un jove mag que va rescatar la petita Lunnaris a la conjunció astral,a la Terra va cuidar de la Victòria sense saber que ella era l’unicorn.Confia molt en l’Alexander i es capaç de donar la vida per la seva amistat.

-Ashran el Nigromant:Un bruixot maligne que va provocar la conjunció astral,on van morir quasi tots els dracs i els unicorns.Governa Idhun a la torre de Drackwen amb l’ajuda d’en Zeshak.

-Zeshak:El senyor dels sheks, treballa amb l’Ashran per governar Idhun.

-Aile Alenhai:Una fetillera fèrica de molt poder que en temps llunyans va dominar la torre de Kazlunn,a la Terra cuidava de la Victòria sota l’aspecte de l’Allegra.

-Gerde:Fetillera sotmesa al poder de l’Ashran, enamorada d’en Kirtash,odia per sobre de tot la Victòria.

 

El que més t’ha agradat:Convina petites històries paral·leles que afecten al final del llibre.

 

El que menys t’ha agradat:Sembla que hi hagi un polígon amorós que no acaba.

 

Per què t’ha agradat o no t’ha agradat:Perquè el primer llibre em va cridar l’atenció i volia llegir la trilogía

 

Qui es l’autor? Cerca la página oficial:Laura Gallego García. http://www.lauragallego.com/

 

Altres llibres de l’autor:Cròniques de la torre,Dos velas para el diablo,Finis Mundi,La llegenda del Rei Errant,El coleccionista,L’emperadriu del eteris,etc.