23/1/08

La pàgina web recomanada per visitar es www.educalia.org, una web de la fundació social ‘La Caixa’ destinada a la educació de menors.
La web està editada en 3 idiomes diferents: anglès, català i castellà.
Està dividida en 2 blocs, l’estructura dels quals és similar, l’únic que canvia és el contingut final. Un destinat a nens de primària i l’altre a joves de secundària.
Si seleccionem l’apartat de primària, podem accedir a diferents seccions:
-Comunitat: Espai virtual en el que poden participar alumnes, mestres i famílies. És un entorn protegit on pots comunicar-te amb els altres a través de fòrums, xats... Per a poder accedir-hi només has de registrar-te, procés totalment gratuït, amb la única condició de que l’escola a la que pertanys estigui donada d’alta.
-Programes: Monogràfics sobre temes de caràcter social que, a través de la participació i imatges, ens conviden a reflexionar sobre la realitat que vius.
-Jocs: Jocs interactius perquè puguis aprendre sobre molts temes mentre et diverteixes i utilitzes la imaginació.
-Projectes: Un espai virtual per a projectes, des d'on pots treballar a distancia conjuntament amb diferents grups, intercanviar informació, debatre i participar a fòrums per dur a terme projectes interessants, etc.
-Tallers: Jocs educatius, experiències interactives i activitats divertides per resoldre en una estona de classe o a casa teva. Cal destacar que es poden fer també en anglès.
-Ciberteca: Arxiu de documentació on pots trobar ordenats temàticament tots els recursos educatius d'Educàlia i una selecció de tot allò que t’ofereix la Xarxa. Diccionaris, enciclopèdies, portals temàtics, programes educatius, premsa del dia, biblioteques... el que necessites per ampliar els teus coneixements.
Ara passarem a seleccionar l’apartat de secundària, on hi trobem també varies seccions:
-Amics: espai on pots relacionar-te amb la gent de la teva mateixa edat, compartir inquietuds i aficions, expressar opinions i exposar de forma creativa les teves idees.
-Programes: Bàsicament, és el mateix apartat que el de primària, però amb diferents programes adreçats a gent més gran.
-Projectes: Hi ha quasi els mateixos projectes que a l’apartat de primària, però en aquest hi ha un projecte sobre el sida ( síndrome immunodeficiència adquirida ) adreçat a alumnes de secundària.
-Tallers: Hi ha els mateixos tallers en els 2 apartats de primària i secundària.
-Ciberteca: El mateix que a l’apartat de primària.