8/11/07

LA SELECCIÓ DEL MES DE SETEMBRE


Dormido sobre los espejos de Jordi Sierra i Fabra (JN SIE) Aquesta novel·la en Diego té 19 anys quan descobreix que el seu avi, al que creia mort, i del que la seva família no parla, viu a Cuba. Quan vagi a Cuba a buscar-lo, coneixerà a la Tania, però també descobrirà el passat de la seva família i la veritat de la història d’amor de la seva àvia Noelia, marcada pel temps i pel terrible secret que va canviar la seva existència... i la de tots ells.


Temps era temps de Josep M. Morreres (JN MOR)Qui ha dit que la història és avorrida? La història pot ser divertida, colpidora, enginyosa, alliçonadora i xocant, i es demostra fàcilment en les cinc rondalles que presenta aquest llibre, manllevades de la tradició oral o d’obres com ara Tirant lo Blanc o Les mil i una nits. Són històries en les quals es posen de manifest les grandeses i les misèries de la raça humana.


El club de la cistella d’Àngel Brugas (JN BUR)La Martina rep un regal el dia que fa dotze anys: les memòries de l’Anticlub. Anys enrere, la seva germana i uns companys de classe van crear aquest grup, dedicat a lluitar contra les injustícies del barri i de l’institut. I ara la Martina sent la necessitat de tornar a formar una colla com la de la seva germana. Ja ho ha decidit, en parlarà amb els amics; però, qui són els seus amics?


Els astronautes del “Mussol” de Sebastià Sorribas (I3 SOR) Som més enllà de l’any 2000. Un equip de joves astronautes de les diverses Federacions de països de la Terra fan un viatge interplanetari durant el qual coneixeran altres móns, altres éssers, altres civilitzacions. Una novel·la de ciència-ficció i d’aventures, divertida i emocionant.

Per què, mama? De Guido van Genechten (I1 GEN) L’Osset és curiós i pregunta a la seva mama tot el que no comprèn. Però, el que té molt clar és la resposta a la pregunta més important.


El darrer manuscrit de Montserrat Galícia (JN GAL)L’acció del darrer manuscrit transcorre al planeta Acri. El protagonista, pilot de lliscadors, topa un bon dia amb Eva Barin, una jove enigmàtica. De sobte, es trobarà immers en un remolí d’aventures i incerteses. El desert, les muntanyes i una ciutat llunyana seran els escenaris del seu viatge. I, més enllà de l’aventura, estranys personatges, situacions paradoxals i reptes ètics planaran sobre el pilot. Ell tractarà d’aclarir-ne l’entrellat, tot escrivint el manuscrit.


L’esfera maragda de Josep Lorman (JN LOR) Una misteriosa esfera maragda amb un inquietant missatge de socors arriba a les mans de la Judit. Aquest fet posa en marxa un encadenament d’esdeveniments que emboliquen tant la Judit com el Sergi, la Berta, l’Eduart i l’Arseni. De sobte s’han de traslladar a la Dimensió del Bosc Humit amb una missió: salvar el guardià Edgron de les males arts de Trom, l’enviat del Senyor de les Tenebres. La comesa, però, no resulta gens fàcil.


El Cid explicat als infants, de Rosa Navarro Durán (IN834 CID) La Cançó del Cid és un poema èpic – està escrit, doncs, en vers – que ens ha arribat copiat en un còdex del segle XIV, de 74 fulls i de pergamí; hi falten el primer full i dos de l’interior. Al final de l’obra es diu que la va copiar el 1207 Per Abat. Del seu manuscrit, es copiaria al seu torn el que ens ha arribat a nosaltres, que es conserva a la Biblioteca Nacional. Explica que Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador, quan el rei Alfons VI el desterra, el 1081. El Cid, un cavaller de la cort del rei Sanç II de Castella i, després, d’Alfons VI de Castella i Lleó, mor el 1099.


Contes de Hans Christian Andersen (I2 AND) En aquest llibre hi trobarem contes com la noieta dels llumins, l’últim somni d’un vell roure, les sabates vermelles, l’aneguet lleig, el porquerol, l’arca voladora, els signes salvatges i el soldat de plom entre d’altres.


Som els millors d’Enric Tintoré (323.1(46.71) TIN) El 1992, amb la celebració dels Jocs Olímpics, Catalunya va tocar el cel. Ens crèiem els millors del món. Deu anys després tenim seriosos dubtes de si som tan bons. ¿Què passarà en el futur? ¿Què serem d’aquí a deu anys més? ¿Com serà la Catalunya del 2012? En aquest llibre, Enric Tintoré ens ofereix algunes pistes per trobar-ne la resposta, després d’haver-se entrevistat amb més de cinquanta personalitats de la societat, l’economia i la cultura del nostre país. Aquest llibre és, per tant, una reflexió col·lectiva imprescindible per a tots els catalans d’avui i demà.


El guerrer blanc de Joanes Urkixo (JN URK)El guerrer blanc és una novel·la d’aventures trepidant, que s’emmarca dins el gènere de la fantasia heroica o d’espasa i bruixeria. A partir d’una barreja de llegendes cèltiques, irlandeses i basques, en aquesta novel·la es narra la història de Fionn, un jove guerrer que és elegit per una espasa màgica per ser el rei dels irlandesos, però la seva imprudència i les lluites viscerals entre els clans el portaran a la desgràcia i el desterrament.


Silencio en el corazón de Jaume Cela (JN CEL) Aquesta és una narració excel·lent sobre la guerra civil, vista i viscuda per dos amics adolescents que maduren i creixent al mateix ritme que els tristos esdeveniments de la tragèdia bèl·lica que existeix durament en la majoria de famílies del poble on viuen els protagonistes.


Princesas olvidadas o desconocidas de Philippe Leechermeier (I2 LEC) En aquest llibre apareixen princeses desconegudes o injustament oblidades, històries, anècdotes, secrets i retrats. Coses que fan riure, altres fan por i altres somiar. No només hi ha princeses, també hi ha cofres, jardins, prínceps, papallones negres i misteris. Hi ha amor, com sempre, però no només això.


Babaiaga de Taï-Marc Lethanh (I2 LET) Babaiaga només té una dent i segurament és això el que l’ha fet tornar tan dolenta. Perquè, de maldat, en té per donar i per vendre, la terrible Babaiga! És una ogressa per vocació, i només té una passió: menjar, i preferiblement nens ben tovets i grassonets. Aleshores, com sortir-se’n quan una és una nena alta com tres pomes (tres pomes d’aquelles grosses i carnoses i ben tendres!) i es troba atrapada al cau de Babaiaga?


Quan l'Ana té por de Heinz Janisch(I1 JAN) Quan l’Anna té por, crida els seus amics perquè la protegeixin. Només quan crida ben alt: “L’Anna no té por”, pot dormir tranquil·la.


Sentimento de Carl Norac ( I1 NOR) El senyor Stein fabricava titelles de fils. Els creava per fer realitat els seus somnis. I, per art màgica, cobraven vida. Un matí, el savi va tenir una gran idea: construiria un ninot que fos el seu doble.