12/12/07

Novetats del mes de desembre

Ja tenim aquí les novetats del mes de desembre a la biblioteca del col·legi!

Són les següents:

Si això és un home de Primo Levi (N LEV)
Si això és un home és un testimoni colpidor de la vida i la supervivència a l’infern dels Lager polonesos durant els últims anys de l’ocupació nazi. És el llegat que Levi va voler oferir a la humanitat, i que va escriure amb una prosa vivíssima i gens afectada que emocionarà el lector i alhora el farà fondejar en les grandeses i les misèries de l’existència humana.

El mundo de Sofía de Jostein Gaarder (N GAA)
Poc abans de fer els quinze anys, la jove Sofia va rebre una misteriosa carta anònima amb les següents preguntes: Qui ets?, D’on ve el món?. Aquest és el punt de partida...

Henry VIII and his six wives de Janet Hardy-Gould (441.2 HAR)
Hi havia sis d’elles – tres Katherines, dos Annes, i una Jane. Una d’elles era la dona del rei per vint-i-quatre anys, una altra només per un any i mig. Una va morir, dues es van divorciar, i a dues se’ls va tallar el cap. Era una vida incerta i perillosa. Després de la mort del rei al 1547, la seva sisena dona troba una caixa de cartes antigues – una de cada una de les seves primeres cinc dones. Són cartes tristes i escrites amb ressentiment. Expliquen com era ser la dona d’en Henry VIII d’Anglaterra.

Bruixa de dol de Maria-Mercè Marçal (P833 MAR)
Es tracta d’una obra compromesa amb la vida, amb la llengua i amb l’amor i la llibertat, temes que l’autora amb formes poètiques populars i clàssiques i amb imatges que reclamen una lectura alternativa i agosarada perquè expressen la seva vivència de dona i de feminista.

Más Platón y menos prozac (171 MAR)
Más Platón y menos prozac s’inspira en els més grans filòsofs i corrents filosòfiques de la història per ensenyar a abordar els principals aspectes de la vida. Tracta de problemes habituals, com la manera de portar les relacions amoroses, de viure amb ètica, d’enfrontar-se a la mort i de trobar un sentit a l’existència. Però, en lloc d’oferir enfocaments pseudomèdics o de proposar remeis superficials, el filòsof Lou Marinoff ens presenta una saviesa refrenada pel temps i adaptada per viure amb plenitud i integritat en un món que cada vegada resulta més desafiant.

L’ocell de foc d’Emili Teixidor (JN TEI)
En aquest llibre hi trobem les peripècies històriques del jove rei Jaume I i la lluita contra els càtars, els recursos literaris dels joglars i trobadors o les poesies escrites expressament per a aquest llibre per Miquel Martí Pol i Jaume Vidal i Alcover, i també humor, fantasia, misteris... en definitiva, una novel•la d’aventures.

El código Da Vinci de Dan Brown (N BRO)
Un apassionant joc de paraules amagades, sorprenents revelacions, endevinalles enginyoses, veritats, mentides, realitats històriques, mites, símbols, ritus, misteris i suposicions en un argument ple de girs inesperats, narrada amb un ritme imparable que condueix al lector fins al secret més gelosament guardat de l’inici de la nostra era.

Solitud de Víctor Català (N CAT)
Solitud narra el trajecte vital i espiritual d’una dona, la Mila, en l’àmbit rural. Contraposant la realitat de les valls amb l’idealisme de l’alta muntanya, la protagonista inicia un procés d’autoconeixement que la durà a trobar en la solitud la força per trencar amb les conviccions del seu món quotidià. El drama de la Mila ens ajuda a entendre que estem sols al món, i per això mateix ens fa companyia i ens dóna coratge per continuar endavant, com fa ella, malgrat tot.
Punt negre de Josep Gòrriz (JN GOR)
A punt negre, Josep Gòrriz es manifesta com un escriptor atent als interessos i a la problemàtica de la joventut actual. Un fet casual, com una mena de forat inquietant, com un punt negre enllà de la travessia, fa trontollar el món estable que havia envoltat el protagonista. És un tornar a començar que representa oblidar, deixar enrere i pensar més amunt de la negror que auguren els punts d’horitzó.

Como agua para chocolate de Laura Esquivel (N ESQ)
Aquesta és una novel•la d’entregues mensuals, amb receptes, amors i remeis casolans. És una agredolça comèdia d’amors i desamors. Sota una deliberada forma que podríem anomenar “follet gastronòmic”, s’hi amaga una obra terna i plena de talent de la millor llei. Per tot això, aquesta novel•la s’ha convertit en una autèntica revelació i en un èxit extraordinari.

Irse de casa de Carmen Martín Gaite (N MAR)
Aquesta narració explica el retorn d’una dissenyadora de renom de la ciutat de Nova York a la ciutat de províncies que va abandonar quaranta anys abans amb l’objectiu de passar desapercebuda. Però durant la setmana que hi passa, allà succeeixen altres moltes coses, trenant-se el destí d’altres gents.

Sentado te engorda el cu... de Ramón García Domínguez (IT 834 gar)El teatre no ha mort, i prova d’això són les dues obres de teatre que conté aquest llibre: Sentado te engorda el cu... i Verbena de semáforos. En Ambdues es demostra que actuar resulta molt més divertit que mirar.

Antropología y pobreza humana (339 MON)
Analitza com les diferents formulacions teòriques desarrollades per les ciències socials, freqüentment i al marge del seu disseny com armes de lluita contra la pobresa, han servit per justificar i legitimar la desigualtat social, donant la culpa als pobres (als seus valors culturals o a les seves relacions socials) de la seva pobresa.

Un amigo en la selva d’Alfredo Gómez Cerdà (I3=6 GOM)
En Nico es nega a quedar-se de braços creuats quan s’assabenta que els seus pares han desaparegut en mig de la selva i decideix que els anirà a buscar. A Guinea Equatorial, en Nico va conèixer una forma de vida molt diferent a la seva, i li costarà acceptar la creença en la màgia que professen els nadius.

Ética y política d’Ernst Tugendhat (17 TUG)
Guerra i pau, inmigració i xenofòbia, gitanos, kurds i jueus, eutanàsia i educació autoritària són problemes socials candents, d’extraordinària gravetat que no només comprometen avui les decisions dels polítics, sinó també la consciència i l’acció de tot ésser humà a qui li preocupi el destí del pròdig i el seu propi.

Misterio en el acantilado de Lola Herrero (I3=6 HER)
La Sandra i l’Héctor no acaben de creure’s la notícia que han rebut. El seu amic Alfredo no pot haver-se ofegat. Decideixen suspendre les seves vacances i investigar pel seu compte en el petit poble pesquer de Cantàbria on va desaparèixer. Una estranya noia, Liban, sembla tenir la resposta. Però ella també ha desaparegut.

Tormenta en los arrecifes de John Dowd (JN DOW)
George es troba en el Carib investigant la situació dels coralls, i invita al Jim, un any més, a que s’uneixi a la tripulació del Sant Cristòfol. El noi troba un bot que, entre tots, posen a punt. En ell navega amb la seva amiga Júlia i en Marcel, un jove mariner haitià que havia naufragat en aquells perillosos mars. Una turmenta sobtada allunya el petit veler de la costa i els porta a la deriva. Durant uns dies, viuran unes aventures més emocionants i perilloses del que mai haurien imaginat.

8/11/07

LA SELECCIÓ DEL MES DE SETEMBRE


Dormido sobre los espejos de Jordi Sierra i Fabra (JN SIE) Aquesta novel·la en Diego té 19 anys quan descobreix que el seu avi, al que creia mort, i del que la seva família no parla, viu a Cuba. Quan vagi a Cuba a buscar-lo, coneixerà a la Tania, però també descobrirà el passat de la seva família i la veritat de la història d’amor de la seva àvia Noelia, marcada pel temps i pel terrible secret que va canviar la seva existència... i la de tots ells.


Temps era temps de Josep M. Morreres (JN MOR)Qui ha dit que la història és avorrida? La història pot ser divertida, colpidora, enginyosa, alliçonadora i xocant, i es demostra fàcilment en les cinc rondalles que presenta aquest llibre, manllevades de la tradició oral o d’obres com ara Tirant lo Blanc o Les mil i una nits. Són històries en les quals es posen de manifest les grandeses i les misèries de la raça humana.


El club de la cistella d’Àngel Brugas (JN BUR)La Martina rep un regal el dia que fa dotze anys: les memòries de l’Anticlub. Anys enrere, la seva germana i uns companys de classe van crear aquest grup, dedicat a lluitar contra les injustícies del barri i de l’institut. I ara la Martina sent la necessitat de tornar a formar una colla com la de la seva germana. Ja ho ha decidit, en parlarà amb els amics; però, qui són els seus amics?


Els astronautes del “Mussol” de Sebastià Sorribas (I3 SOR) Som més enllà de l’any 2000. Un equip de joves astronautes de les diverses Federacions de països de la Terra fan un viatge interplanetari durant el qual coneixeran altres móns, altres éssers, altres civilitzacions. Una novel·la de ciència-ficció i d’aventures, divertida i emocionant.

Per què, mama? De Guido van Genechten (I1 GEN) L’Osset és curiós i pregunta a la seva mama tot el que no comprèn. Però, el que té molt clar és la resposta a la pregunta més important.


El darrer manuscrit de Montserrat Galícia (JN GAL)L’acció del darrer manuscrit transcorre al planeta Acri. El protagonista, pilot de lliscadors, topa un bon dia amb Eva Barin, una jove enigmàtica. De sobte, es trobarà immers en un remolí d’aventures i incerteses. El desert, les muntanyes i una ciutat llunyana seran els escenaris del seu viatge. I, més enllà de l’aventura, estranys personatges, situacions paradoxals i reptes ètics planaran sobre el pilot. Ell tractarà d’aclarir-ne l’entrellat, tot escrivint el manuscrit.


L’esfera maragda de Josep Lorman (JN LOR) Una misteriosa esfera maragda amb un inquietant missatge de socors arriba a les mans de la Judit. Aquest fet posa en marxa un encadenament d’esdeveniments que emboliquen tant la Judit com el Sergi, la Berta, l’Eduart i l’Arseni. De sobte s’han de traslladar a la Dimensió del Bosc Humit amb una missió: salvar el guardià Edgron de les males arts de Trom, l’enviat del Senyor de les Tenebres. La comesa, però, no resulta gens fàcil.


El Cid explicat als infants, de Rosa Navarro Durán (IN834 CID) La Cançó del Cid és un poema èpic – està escrit, doncs, en vers – que ens ha arribat copiat en un còdex del segle XIV, de 74 fulls i de pergamí; hi falten el primer full i dos de l’interior. Al final de l’obra es diu que la va copiar el 1207 Per Abat. Del seu manuscrit, es copiaria al seu torn el que ens ha arribat a nosaltres, que es conserva a la Biblioteca Nacional. Explica que Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador, quan el rei Alfons VI el desterra, el 1081. El Cid, un cavaller de la cort del rei Sanç II de Castella i, després, d’Alfons VI de Castella i Lleó, mor el 1099.


Contes de Hans Christian Andersen (I2 AND) En aquest llibre hi trobarem contes com la noieta dels llumins, l’últim somni d’un vell roure, les sabates vermelles, l’aneguet lleig, el porquerol, l’arca voladora, els signes salvatges i el soldat de plom entre d’altres.


Som els millors d’Enric Tintoré (323.1(46.71) TIN) El 1992, amb la celebració dels Jocs Olímpics, Catalunya va tocar el cel. Ens crèiem els millors del món. Deu anys després tenim seriosos dubtes de si som tan bons. ¿Què passarà en el futur? ¿Què serem d’aquí a deu anys més? ¿Com serà la Catalunya del 2012? En aquest llibre, Enric Tintoré ens ofereix algunes pistes per trobar-ne la resposta, després d’haver-se entrevistat amb més de cinquanta personalitats de la societat, l’economia i la cultura del nostre país. Aquest llibre és, per tant, una reflexió col·lectiva imprescindible per a tots els catalans d’avui i demà.


El guerrer blanc de Joanes Urkixo (JN URK)El guerrer blanc és una novel·la d’aventures trepidant, que s’emmarca dins el gènere de la fantasia heroica o d’espasa i bruixeria. A partir d’una barreja de llegendes cèltiques, irlandeses i basques, en aquesta novel·la es narra la història de Fionn, un jove guerrer que és elegit per una espasa màgica per ser el rei dels irlandesos, però la seva imprudència i les lluites viscerals entre els clans el portaran a la desgràcia i el desterrament.


Silencio en el corazón de Jaume Cela (JN CEL) Aquesta és una narració excel·lent sobre la guerra civil, vista i viscuda per dos amics adolescents que maduren i creixent al mateix ritme que els tristos esdeveniments de la tragèdia bèl·lica que existeix durament en la majoria de famílies del poble on viuen els protagonistes.


Princesas olvidadas o desconocidas de Philippe Leechermeier (I2 LEC) En aquest llibre apareixen princeses desconegudes o injustament oblidades, històries, anècdotes, secrets i retrats. Coses que fan riure, altres fan por i altres somiar. No només hi ha princeses, també hi ha cofres, jardins, prínceps, papallones negres i misteris. Hi ha amor, com sempre, però no només això.


Babaiaga de Taï-Marc Lethanh (I2 LET) Babaiaga només té una dent i segurament és això el que l’ha fet tornar tan dolenta. Perquè, de maldat, en té per donar i per vendre, la terrible Babaiga! És una ogressa per vocació, i només té una passió: menjar, i preferiblement nens ben tovets i grassonets. Aleshores, com sortir-se’n quan una és una nena alta com tres pomes (tres pomes d’aquelles grosses i carnoses i ben tendres!) i es troba atrapada al cau de Babaiaga?


Quan l'Ana té por de Heinz Janisch(I1 JAN) Quan l’Anna té por, crida els seus amics perquè la protegeixin. Només quan crida ben alt: “L’Anna no té por”, pot dormir tranquil·la.


Sentimento de Carl Norac ( I1 NOR) El senyor Stein fabricava titelles de fils. Els creava per fer realitat els seus somnis. I, per art màgica, cobraven vida. Un matí, el savi va tenir una gran idea: construiria un ninot que fos el seu doble.